10 la sută dintre absolvenți îngroașă rândul șomerilor

0
19

“Tot ce înseamnă liceu theoretic, înseamnă șomaj..”
Zece la sută dintre absolvenții instituțiilor de învățământ din județul Buzău s-au înscris la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă în scopul obținerii ajutorului de șomaj. Cei mai mulți provin din liceele cu profil teoretic, au precizat reprezentanții AJOFM.
Meseria rămâne brățară de aur. Majoritatea tinerilor șomeri care abia au părăsit băncile școlilor, au absolvit licee teoretice. Pe de altă parte, absolvenții școlilor de meserii găsesc foarte repede un serviciu, având în vedere lipsa acută a forței de muncă, atât în județ cât și în țară sau în străinătate.
Pentru cei care au apelat la șomaj, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Buzău organizează cursuri de calificare. Un motiv pentru care an de an o parte dintre absolvenți ajung să îngroașe rândul șomerilor ar fi că instituțiile de învățământ nu și-au aliniat oferta educațională la situația reală de pe piata forței de muncă.
Nu există absolvenți care nu știu să citească sau să scrie dar există tineri care nu înțeleg termeni.
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Buzău înregistrează la acest moment o rată a șomajului de 5,55 la sută cu un număr total 9521 de buzoieni fără un loc de muncă.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ