100 DE MII DE EURO DIN BUGETUL LOCAL PENTRU SOROCA

0
100

100 de mii de euro este suma care va fi alocată din bugetul local al municipiului Buzău pentru refacerea falezei din dreptul Cetății Soroca de pe malul Nistrului. Proiectul a fost propus de primarul Constantin Toma, iar decizia finală a fost luată de consilierii locali în ședința de joi. Chiar dacă opoziția a fost împotriva alocării acestei sume către Republica Moldova, proiectul a fost adoptat prin votul majorității PSD- ALDE.
În primăvara acestui an, consilierii locali buzoieni au semnat o declaraţie simbolică de unire a Municipiului Buzău cu Republica Moldova. Acum, municipalitatea doreşte să facă investiţii la Soroca. Mai exact, primarul Constantin Toma vrea să ajute și cu bani la realizarea unui proiect de infrastructură din Republica Moldova. 100 de mii de euro vor fi trimişi de Buzău pentru refacerea falezei din dreptul Cetăţii Soroca de pe malul Nistrului. Proiectul s-a aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Municipal de joi și a stârnit controverse. Aleșii opoziției sunt de părere că suma alocată este una prea mare pentru bugetul municipiului, iar banii ar trebui direcționați către obiective mai importante.
La scurt timp au venit și explicațiile primarului. Constantin Toma spune că, prin alocarea acestei sume de către municipiul Buzău către Soroca, se face un act de patriotism. În plus, edilul consideră că ar trebuie arătat mai mult sprijin pentru moldovenii de peste Prut.
În ciuda reacțiilor, cu 15 voturi pentru, 7 împotrivă și o abținere, proiectul a fost adoptat. Lucrările de refacere a falezei Nistrului se ridică la peste 138 de mii de euro. Dintre aceștia, 100 de mii de euro sunt oferiți de Consiliul Local Buzău, iar restul sumei, de către Consiliul Municipal Soroca.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ