0
4

Terenurile neproductive, tranformate în surse de curent electric
Terenurile neproductive sau miile de hectarele de teren lăsate pârloagă ar putea fi transformate în parcuri de eoliene sau sisteme fotovoltaice. Agenția Domeniilor Statului anunță că s-au făcut pași importanți astfel încât fermierii care vor să renunțe la culturile agricole sau ale căror suprafețe nu mai dau randament să își poată îndrepta atenția către energia verde.
Zeci de mii de hectare de teren agricol sunt la acest moment lăsate în voia sorții. Fie nu mai sunt cultivate pentru că au devenit neproductive, fie au fost acaparate de buruieni, fermierii nemaiavând posibilitățile financiare de a se ocupa de agricultură. Potrivit unor noi prevederi, astfel de terenuri pot fi utilizate pentru crearea energiei verzi prin amplasarea de sisteme fotovoltaice sau turbine eoliene, anunță Agenția Domeniilor Statului.
Potrivit reprezentanților ADS, noile măsuri de stimulare a producției de energie verde ar putea fi o alternativă pentru acele terenuri degradate și necultivate.
Buzăul, alături de alte județe din țară a devenit în utima perioadă de timp ținta unor investiții majore în crearea de parcuri eoliene. Un proiect major în valoare de peste 500 de milioane de euro va urma să fie realizat la Stâlpu până în anul 2024.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ