13 LOCALITĂŢI , FĂRĂ CONTRACTE DE SALUBRITATE

0
281

În județul Buzău, 13 comune nu au contracte de salubritate. Este vorba despre localităţi, aflate, în general în zonele de munte, acolo unde deșeurile fie sunt arse, fie sunt ținute în curți, ori aruncate la întâmplare.
Garda de Mediu Buzău şi-a perzentat, joi, raportul de activitate pe anul trecut. În urma controalelor tematice impuse, s-a identificat un număr mare de unităţi administrativ-teritoriale care nu beneficiază de servicii de salubrizare. Astfel oamenii aruncă deșeurile cum se poate: fie le duc cu mașina şi le aruncă la voia întâmplării, fie le țin în curți, fie le ard.
Pentru început, au fost dispuse avertismente și sancțiuni. De acum înainte, urmează și amenzi, spun reprezentanţii Gărzii de Mediu.
Toate primăriile au obligația să dea o hotărîre de Consiliu Local prin care să impună fie agentului de salubritate, fie serviciului public pe care îl desfășoară, să introducă plata pentru cât se aruncă și colectarea separată a deșeurilor, dar și un preț diferențiat pe tipuri de deșeuri. Pentru deșeurile de eliminare este un preț, cel ce duce la depozitarea finală pentru că începând cu anul 2020, față de anul trecut, este o taxă în plus la depozitare cu 80 de lei pe tonă, iar din 2021 va fi de 120 de lei pe tonă.

Andreea Zaleschi/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ