14 firme au depus cereri pentru acordarea șomajului tehnic

0
35

Pe lângă HORECA și celelalte sectoare de activitate sunt afectate
14 societăți comerciale au depus cereri la Agenția Județeană pentru Ocupare Forței de Muncă Buzău pentru acordarea șomajului tehnic. Solicitările vin în contextul restricțiilor din valul 4 al pandemiei care au afectat mai multe sectoare de activitate printre care HORECA, textile sau comerț.
Mai bine de 100 de angajați din județul Buzău vor primii 75 la sută din salariul brut ca urmarea faptului că angajatorii au intrat în șomaj tehnic, a anunțat conducerea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă.
Dacă în urmă cu un an, majoritatea angajaților care rămâneau fără locul de muncă din pricina restricțiilor impuse de autorități ca urmare a pandemiei și implicit a lipsei de clienți, în acest an șomajul lovește într-o paletă mai largă de servicii.
La acest moment, rata șomajului în județul Buzău a trecut de 5 la sută.
AJOFM Buzău anunță persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă faptul că sunt disponibile în județ 321 de locuri vacante. Cele mai multe posturi sunt disponibile în domeniul industrial, constructții, comerț sau textile. Sunt căutate și persoanele fără o calificare dar și angajați cu studii juridice.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ