16 CAZURI LA SECȚIA DE MEDICINĂ INTERNĂ

0
41

Buzăul se confruntă cu o creștere bruscă a numărului de infectări cu noul coronavirus. 17 noi cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate, în județul Buzău. După secția O.R.L., a Spitalului Județean de Urgență, și la Secția de Medicina Internă , a devenit focar. Testele pentru trei asistenți medicali și 13 pacienți au iesit pozitive . Numărul total de cazuri pozitive la nivelul județului a ajuns la181.
Din cele 40 de teste recoltate, 13 pacienți internați în Secția Medicină Internă au fost depistați cu virusul Covod-19. Dintre aceștia, 7 sunt la a doua testare iar 6 sunt la prima testare. Direcția de Sănătate Publică Buzău a hotărât internarea pacienților pozitivi la Spitalul Râmnicu Sărat. De asemenea, pacienții rămași în secție și care au avut rezultatele negative la teste, au fost transferați, în funcție de gravitate în sectie Boli Infectioase sau în A.T.I . Pentru că Secția de Medicina Internă este singura secție de boli interne a județului, unde se pot interna cazuri mai grave, s-a decis suspendarea activității numai pentru trei zile.
O altă măsură luată de DSP este, externarea pacienților din secția Diabet, Boli si Nutritie, care se află pe același nivel cu secția Boli Interne, și care din afirmațiile șefului de secție, sunt în număr mic si nu au risc de complicatii.
Personalul se află în izloare la domiciliu, iar timp de trei zile se va efectua dezinfecție terminală în secția Diabet, Boli și Nutriție, cît și în secția de Medicină Internă, în paralel cu prelucrarea sanitară a secției.
Al 17-le a pacient depistat cu coronavirus a fost transferat din Secția Pneumoftiziologie în secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Buzău, cu simptomatologie specifică . Ancheta epidemiologică este în desfășurare.
Până acum, în județul Buzău au fost confirmate 181 de cazuri de infectare cu Coronavirus, 56 de persoane fiind declarate vindecate și externate, iar
1840 persoane sunt izolate la domiciliu.

Iuliana Sîrbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ