17 CURSURI DE FORMARE PROFESIONALĂ, LA BUZĂU! Bugetul alocat, mult mai mic

0
653

17 cursuri de formare profsională va organiza Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Buzău, anul acesta. Bugetul alocat acestui segment este considerabil mai mic în comparație cu anii precedenți, însă reprezentanții instituției vor încerca să acopere necesarul. Calificările vor viza meseriile cele mai căutate pe piața muncii.
Lunile mai și iunie vor aduce primele cursuri de reconversie profesională pentru șomerii buzoieni. Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Buzău a primit bugetul pentru organizarea de cursuri și deja unele dintre ele au fost licitate, urmând să fie derulate în perioada imediat următoare. Mai exact, anul acesta se vor organiza 17 cursuri de formare profesională, de care vor beneficia aproape 600 de șomeri.
Cursurile se vor derula atât prin centrul de formare profesională, cât şi prin furnizori de formare autorizaţi. Anul acesta, AJOFM Buzău a primit un buget mai mic pentru această activitate, însă va încerca să acopere necesarul cerut pe piața munii. Unii dintre absolvenți vor reuși să își deschidă propria afacere după ce vor primi diploma de calificare.
Cealaltă categorie de cursanți va avea șanse mai mari să își găsească un loc de muncă mai uşor. Calificările pe care le urmează sunt în meserii cerute de angajatorii buzoieni pe parcursul anului trecut.
Pentru fiecare cursant care, de exemplu se califică în meseria de coafez, AJOFM cheltuie peste 1.300 de lei, în timp ce pentru o persoană care va primi diplomă care să îi ateste cunoștințele de resurse umane se cheltuie peste 200 de lei.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ