17 FOCARE DE INFECȚIE CU SARS-COV2

0
21

Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus a crescut substanţial la Buzău. În ultimele 24 de ore, autorităţile sanitare au confirmat infectarea a încă 33 de persoane, după ce, cu o zi înainte au fost înregistrate 25 de noi cazuri. Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 22 și 92 de ani și au fost internați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat şi la Spitalul Județean de Urgență Buzău. Numărul persoanelor confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei a ajuns la 1099. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 14 buzoieni au fost reconfirmaţi pozitiv.
Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, la nivelul județului Buzău, sunt active 17 focare de infecție cu SARS-Cov2 Focarele au fost identificate în câteva societăţi comerciale, o farmacie, la Direcţia de Sănătate Publică, la Centrul de Dializă, la spitalele Ojasca, Săpoca şi CFR, precum şi la Spitalul Judeţean Buzău. Focare de Covid 19 sunt şi la Poliţia Municipiului Buzău, ISU, Inspectoratul de Poliţie Judeţean, dar şi la Biblioteca Județeană ”Vasile Voiculescu”.
În toate aceste cazuri, Direcția de Sănătate Publică a recomandat o serie de măsuri, precum: internarea persoanelor confirmate Covid-19, testarea contacților simptomatici, izolarea la domiciliu, împreună cu ceilalți membri ai familiei care locuiesc la aceeași adresă, timp de 14 zile, aplicarea procedurilor de curățenie și dezinfecție terminală, intensificarea măsurilor de curățenie și dezinfecție continue, respectarea măsurilor pentru prevenirea și limitarea răspândirii Coronavirusului.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ