19 CENTRE DE VACCINARE ANTI-COVID , LA BUZĂU

0
136

Campania de vaccinare împotriva Covid-ului se apropie . La nivelul județului Buzău, 12 localitați vor avea centre de vaccinare anti-COVID. Şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, spune că, în județ vor exista 19 centre . Vaccinarea nu va fi obligatorie și se va face gratuit.
Primii buzoieni care vor fi vaccinați împotriva virusului sunt : personalul din sistemul medical public și privat și personalul care deservește activități critice ,de la apărare, ordine publică, transporturi, până la educație, alimentație sau energie. Și grupele de risc, vârstnici și persoane cu boli cronice, acolo unde s-a constatat că sunt comorbidități la Covid-19 , vor beneficia de vaccin. Într-o conferință de presă, susținută la sediul PNL Buzău, şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a declarat că Guvernul a stabilit în cadrul Strategiei de vaccinare a populaţiei împotriva COVID numărul de centre de vaccinare. La nivelul județului Buzău, 19 de centre vor funcţiona, pentru efectuarea vaccinării.
Autoritățile române au comandat aproape 11 milioane de doze.
Specialiștii avertizează, însă, că masurile de protecție trebuie menținute până când peste 70% din populație va fi imunizată. Se estimează că vaccinarea va începe, cel mai probabil la începutul anului viitor, iar la populația generală vaccinul va ajunge abia la începutul verii 2021.

Iuliana Sârbescu / Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ