20 DE MII DE PERSOANE, LA BUZĂU FEST

0
47

Două zile de poveste la Sărata Monteoru. Sub motto-ul „Legenda prinde viață”, cea de-a doua ediție a Buzău Fest a umplut la refuz, vineri și sâmbătă, stațiunea buzoiană. Peste 20.000 de persoane au fost prezente în cele două zile la Monteoru la concerte și pentru a urmări momentele organizate de gărzile romane și dacice, care au pus în scenă mai multe evenimente istorice.
Cea de-a doua ediție a Buzău Fest a debutat joi seara cu momentul în care gărzile soldaților romani și daci au organizat o paradă cu torțe pe străzile municipiului Buzău, la care au asistat 4.000 de buzoieni.
Traseul a pornit de la Arhiepiscopie și s-a oprit în Parcul Crâng, unde buzoienii prezenți s-au putut bucura de câteva momente de spectacol.
Încă de atunci, se anunța o prezență peste așteptări la ediția din acest an a sărbătorii județului.
Prima zi a festivalului a fost vineri, când a avut loc deschiderea oficială a evenimentului. De la Sărata Monteoru, nu au lipsit standurile meșterilor populari buzoieni, care le-au prezentat vizitatorilor demon¬strații de olărit sau sculptură, și standurile cu produsele tradiționale ale producătorilor din județ. Soldații daci și romani au oferit vizitatorilor demonstrații, iar copiii au învățat să tragă cu arcul.
Tot în prima zi, pe străzile din Sărata Monteoru a avut loc și parada de costume populare. Zeci de copii din toate zonele județului și-au prezentat portul popular specific localității din care provin.
Sărbătoarea a continuat în parcul din stațiune, unde a avut loc o degustare de produse tradiționale și vinuri. Seara a fost încheiată de un spectacol oferit de Nicolae Botgros Ion Paladi și Orchestra „Lăutarii” din Chișinău.
Sâmbătă, în a doua zi de BuzăuFest, 250 de copii au luat parte la Crosul Tineretului, o tradiție reînviată la ediția de anul trecut, fiind premiați cu medalii, cupe și dulciuri. Numărul spectatorilor avea să fie și mai mare la concertul de sâmbătă seară, unde cap de afiș a fost Loredana. Drept dovadă, traficul pe drumul județean ce leagă Monteoru de Buzău a fost paralizat complet, până la intersecția cu DN 1B Buzău- Ploiești, circulându-se bară la bară. La finalul concertului, artista, alături de președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, au dat startul numărătorii inverse până la declanșarea unui impresionat foc de artificii.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ