20 DE PROIECTE= 10 MILIOANE DE EURO! Promisiuni de la Palatul Comunal

0
144

10 milioane de euro şi 20 de proiecte care vizează investitii în infrastructură, educaţie, sport şi cultură, toate pe parcursul acestui an în oraşul Buzău. Scepticii ar putea spune că este o iniţiativă fantezistă atât timp cât în municipiu şoferii îşi rup maşinile în gropi, iar în cartierele mărginaşe ale oraşului încă există străzi neasfaltate ca în Evul Mediu. Constantin Toma a dezvăluit într-o scurtă postare pe pagina sa de Facebook că Buzăul va trece printr-o schimbare majoră de imagine în cel mai scurt timp. Infrastructura rutieră va fi regina tuturor investiţiilor.
În acelaşi timp, pe parcursul acestui an Primăria şi-a propus achiziţionarea de autobuze second-hand pentru mărirea parcului auto Trans-Bus. Pentru educație, vor fi făcute investiții atât din fonduri proprii, cât și din bani atrași din bugetul Uniunii Europene.
Platforma electronică funcționează ca un liant între școli, profesori, diriginți și părinți, iar atunci când comunicarea verbală nu este posibilă intervine dialogul sau mesajele prin intermediul tabletelor și al telefoanelor conectate la internet. Marele avantaj al platformei este că în orice moment al zilei un profesor poate trimite un mesaj părintelui, iar răspunsul să fie primit la scurt timp. Totodată prin intermediul tabletei, profesorii pot primi temele elevilor în cont, le pot oferi sfaturi, îi pot nota ba chiar le pot urmări evoluția prin intermediul unor rapoarte statistice. În același timp părinții pot fi informați în timp real despre situația școlară a elevilor, dacă aceștia nu se simt bine la ore, dacă anumite lecții nu se țin și cel mai important dacă școlarii absentează ori dacă au plecat mai devreme de la cursuri. În școlile în care platforma a fost aplicată, absenteismul școlar s-a redus considerabil astfel încât și municipiul Buzău a ales să finanţeze un astfel de proiect la nivelul şcolilor din oraş. Nu în ultimul rând, Primăria se gândeşte la cultură şi recreere.
Investiţia celor 10 milioane de euro sunt văzute de edil drept un eveniment istoric. Rămâne de văzut câte dintre proiectele propuse va reuşi administraţia locală să întreprindă în acest an.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ