2017-2018, ANUL LICEELOR PROFESIONALE! Oferta educațională, prezentată la Consiliul Județean

0
488

Liceele profesionale tind să revină în actualitate, în contextul în care firmele din județ pun la bătaie locuri de muncă pentru cei care cunosc o meserie. Piața serviciilor este suprasaturată, iar industria și agricultura câștigă din ce în ce mai mult teren. Ministerul Educației este pe cale să avizeze mai multe clase de învățământ profesional dual la nivel județean, o cale prin care elevul își poate însuși cunoștințe teoretice din partea cadrelor didactice și cunoștințe practice lucrând direct în firme de profil. În acest context, anul școlar 2017 – 2018 tinde să devină unul dedicat meseriilor. Astăzi, la Sala Mare a Consiliului Județean Buzău, liceele și-au prezentat oferta educațională prin intermediul căreia să își atragă mai mulți absolvenți.
Pe parcursul anului trecut, la nivel de județ au fost înregistrați aproape 4.000 de absolvenți care ulterior s-au înscris într-unul din cele 22 de licee din Buzău. Organizatorii atrag atenția asupra faptului că numărul copiilor care termină o formă de învățământ este din ce în ce mai mic, iar motivele sunt multiple. De la scăderea natalității și exodul tinerilor către țări mai bine dezvoltate până la situația financiară precară a unor familii care nu își mai pot susține copiii în licee sau instituții de învățământ superior. Din acest motiv, se întrevede un nou pericol și anume desființarea unor licee.
Liceele din municipiul Buzău au încercat astăzi să își scoată în evidență profilele în mod practic. Dacă elevii Licelui Costin Nenițescu s-au îmbrăcat în costume din material plastice pentru a scoate în evidență necesitatea reciclării și a protecției mediului, liceele tehnice au pus pe masă invenții realizate de elevi.
Pentru elevii care doresc o carieră într-un domeniu artistic, la târg au fost prezenți reprezentanții Liceului de Arte ”Margareta Sterian”.
La deschiderea Târgului de oferte educaționale au fost prezente și autoritățile locale, care au fost primite, așa cum se obișnuiește, cu pâine și sare.
Târgul ofertelor educaționale va fi deschis până mâine, între orele 10.00 și 18.00.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ