2021, AN BUN PENTRU AGRICULTURĂ

0
39

Ploile au ajutat culturile să aibă au un start bun
Precipitațiile din ultima perioadă sunt benefice pentru agricultură. Atât culturile însămânţate în toamnă, cât și cele de primăvară au un start bun. După ce anul trecut seceta a făcut ravagii, specialiștii Direcției Agricole Buzău speră, în acest an, la producții record la principalele culturi.
Deși a fost o iarnă fără prea multă zăpadă, ploile din primăvară dau speranțe mari agricultorilor buzoieni. La acest moment fermierii fac tratamente fito-sanitare specifice culturilor semănate în toamna anului 2020, respectiv grâu, rapiță și orz. Acestea au un start bun, spun specialiștii de la Direcția Agricolă Buzău.
Potrivit specialiştilor, în câteva zile se va termina și semănatul culturilor de primăvară. Dacă ploile vor continua în zilele următoare, producțiile vor fi unele record.
De reamintit este faptul că, anul trecut agricultorii buzoieni s-au confruntat cu o secetă de mari proporții, peste 80% din culturi, fiind distruse. Producțiile au fost foarte mici, mulți dintre fermieri nu au reușit să își recupereze nici măcar cheltuielile.

Iuliana Sârbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ