O ELEVĂ DE 17 ANI S-A MUTAT LA PROFESORUL EI! Părinții, disperați, au făcut plângere la poliție

0
2964

Presa locală și națională a relatat în ultimele zile despre cazul elevei de la Colegiul Eminescu care a părăsit casa părinților pentru a locui alături de un profesor. Eleva Marinela Bălan, are 17 ani și a trecut în clasa a douăsprezecea, iar profesorul de biologie Dan Ionescu are 53 de ani. Tânăra a părăsit zilele trecute casa părintească din Padina pentru a doua oară. Prima dată s-a ajuns la o soluție de compromis și a fost găzduită de Protecția Copilului. De această dată, fata a mers acasă la profesor, iar părinții au făcut reclamație la poliție, inspectorat și Protecția Copilului.
Stoian plangere si fapte (Florina Stoian, inspector școlar general)
Cazul este acum în atenția poliției, procurorilor, conducerii liceului, protecției copilului dar și a opiniei publice. Colegiul Eminescu a stabilit pentru mâine reunirea Consiliului de Administrație, care va numi o Comisie de Disciplină. Cum este însă vacanță, Comisia de Disciplină se va reuni abia în septembrie, astfel că școala nu poate lua momentan nicio măsură. Însă, liceul, inspectoratul și protecția copilului așteaptă în primul rând de la poliție un răspuns, dacă în această speță, s-a încălcat legea.
De partea cealaltă, profesorul a declarat conducerii liceului că nu face decât să protejeze eleva de abuzurile părinților și că nu se pune problema unei relații intime între cei doi. Eleva dorește să devină medic, iar profesorul de biologie o meditează pentru admiterea la facultate.
După apariția scandalului, în urmă cu câteva luni, conducerea liceului Eminescu a decis să-l mute pe profesorul Dan Ionescu de la clasa elevei.
Deocamdată mingea este în terenul poliției și a procuratorii, care însă pot lua măsuri doar în cazul în care se va proba că profesorul a profitat de statutul său pentru a întreține relații sexuale cu eleva. Dacă acest lucru nu se confirmă, atunci, dimpotrivă, profesorul se poate considera acuzat pe nedrept. Pe de altă parte, în noiembrie, tânăra va împlini 18 ani și, legal, va putea dispune cum dorește de propriul viitor. Deocamdată, Poliția Buzău a refuzat să prezinte un punct de vedere legat de această speță.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ