263 DE BUZOIENI, ÎN CARANTINĂ

0
1041

Continuă să scadă numărul persoanelor aflate în izolare la domiciliu şi să crească numărul celor aflaţi în carantină. Autorităţile dau asigurări că starea de sănătate a persoanelor aflate în carantină sau în izolare este bună și nu prezintă simptome specifice coronavirusului.
După ce, în urmă cu o zi 200 de persoane au încheiat perioada de izolare şi au primit permisiunea să părăsească locuinţele, respectând restricţiile prevăzute de ordonanţele militare, un număr aproximativ egal a ieşit astăzi din izolarea la domiciliu. Potrivit cifrelor oficiale, a crescut, însă numărul celor aflaţi în carantină.
Astăzi, 1 aprilie, potrivit ciferlor oficiale furnizate de Prefectură, la nivelul județului Buzău 263 de persoane se află în carantină și 4044 de persoane sunt izolate la domiciliu. Starea de sănătate a acestor persoane aflate în carantină sau în izolare este bună și nu prezintă simptome specifice coronavirusului. De asemenea, conform aceleiaşi surse oficiale, în ultimele 24 de ore, pe raza judeţului au fost angrenaţi în activităţi 291 de polițiști, peste 100 de jandarmi, 259 de polițiști locali și 56 de militari din cadrul MApN. Jandarmi aflaţi în misiuni pentru verificarea respectării măsurii de izolare la domiciliu și a prevederilor ordonanțelor militare, au aplicat în ultimele 24 de ore, 12 sancțiuni în valoare totală de 11.800 lei.
Totodată, structurile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, împreună cu polițiștii locali, au continuat activitățile de control la persoanele aflate în izolare la domiciliu, ocazie cu care au fost verificate 1868 de persoane. Cu această ocazie, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea izolării la domiciliu, în valoare totală de 16.000 de lei. De asemenea, au fost aplicate 259 de sancțiuni contravenționale privind nerespectarea prevederilor din ordonanţele militare 2 şi 3, în valoare totală de peste 430.000 de lei.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ