Se caută vinovații! Începe urmărirea penală în cazul tinerei Ana Maria Cucu

0
1852

Parchetul de pe langa Tribunalul Buzau a deschis un dosar penal in cazul tinerei care a murit la sfarsitul saptamanii trecute pe platoul din Piata Dacia. Procurorii buzoieni încep cercetările în acest caz dupa ce au iesit la iveala mai multe informatii legate de posibile erori comise de organizatorul festivalului.
Sîmbătă seară, în jurul orelor 22.00, Ana Maria Cucu, o tînără în vîrstă de 20 de ani a decedat sub ochii cunoscuților. Împreună cu iubitul său şi alţi prieteni, a mers pe platoul din centrul oraşului pentru a asista la concertul celor de la Zdob şi Zdub în cadrul Serbărilor Timişoreana. Tragedia s-a produs în apropierea fostei librării Casa Cărţii iar martorii ar fi spus poliţiştilor că tînăra a căzut răpusă din picioare, brusc, fără motiv. Manevrele de resuscitare s-au întins pe durata a mai bine de 40 de minute însă fără niciun efect. Tînăra a fost dusă la spital dar însă la Unitatea de Primiri Urgenţe fata a ajuns fără suflare. Ulterior a fost declarat decesul ca urmare a unui stop cardio-respirator. În urma necropsiei legiștii au stabilit că Ana Maria Cucu a decedat din cauza unei crize de astm. Criza s-ar fi declanșat din pricina unui alergen, fie de la fumul de pe platou fie chiar de la un parfum. După ce a fost acuzată că nu și-a luat măsurile de siguranță prin contractarea unui echipaj al Serviciului de Ambulanță, organizatorul evenimentului a transmis un comunicat de presă prin care s-a apărat susținînd că

”Agentia care a organizat evenimentul din Buzau, S.C. HOMEMADE STUFF S.R.L., ne-a informat ca a facut demersurile necesare, in mod repetat, pentru obtinerea unei ambulante de la Serviciul de Ambulanta Judetean Buzau, in vederea asigurarii prezentei la locul evenimentului. Ca urmare a faptului ca nu s-a dat curs solicitarii inaintate catre Serviciul de Ambulanta Judetean Buzau, agentia amintita mai sus a contractat S.C. SPARD TEAM S.R.L., pentru realizarea unui punct de prim ajutor, in conformitate cu cerintele legale. Conform informarii primite, punctul de prim ajutor a functionat conform legii 95/2006 (Titlul IV), a avut salvatori cu pregatire medicala, absolventi ai cursurilor de prim ajutor avansat, si a fost dotat cu toate echipamentele de prim ajutor necesare, inclusiv defibrilator.”
Pe de altă parte reprezentanții Serviciului de Ambulanța au răspuns ieri că societatea nu a solicitat sprijinul în mod oficial ci printr-un apel telefonic desi semnarea unui simplu contract ar fi garantat prezența unei ambulanțe la Serbările Timișoreana. Toate aceste necunoscute au determinat Parchetul de pe lîngă Tribunalul Buzău să deschidă o anchetă.
Anchetatorii vor mai verifica și în ce măsură angajații punctului de prim ajutor angajați de organizatorul evenimentului și-au făcut datoria. Asta pentru că exista informatii potrivit carora apelul la 112 ar fi fost făcut la aproape jumătate de oră din momentul în care tinerei I s-a facut rau.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ