27 DE ANI DE LA REVOLUȚIE! LACRIMI ȘI DURERE PENTRU RUDELE CELOR 47 DE BUZOIENI MARTIRI

0
72

Unii se pregătesc de sărbători, iar alții aprind lumînări la crucea celor dragi uciși în la revoluția din decembrie 1989. Astăzi, în Piața Dacia, au fost organizate festivități dedicate „Zilei Victoriei Revoluției Române și a Libertății”.
Ambianta cand se duce prefecta sa dea onorul + intonarea imnului
La acțiunile comemorative au participat revoluţionari, cadre militare, politicieni, reprezentanţi ai administraţiei, rude ale martirilor dar și simpli trecători. A fost organizată o slujbă religioasă urmată de depunerea coroanelor de flori.
A urmat defilarea Gărzii de Onoare…
Pentru cei care și-au pierdut părinții, copiii sau alte rude în revoluție, ziua de astăzi a reprezentat un nou prilej de lacrimi și durere. S-au strâns 27 de astfel de ceremonii triste.
La Buzău, 47 de oameni au murit în decembrie 1989. Organizarea evenimentului de astăzi a fost contestată de reprezentanții Asociației Eroilor Martiri din Buzău. Aceștia au acuzat prefectul Aurelia Mitrea că nu a permis organizației să depună coroane de flori alături de celelalte instituții invitate.
Prefectul Aurelia Mitrea a interzis politicienilor locali, ca și la 1 decembrie, să țină discursuri la microfonul amplasat pe scenă. Singurul căruia i s-a permis a fost Petre Burada, în calitate de reprezentant al asociației revoluționarilor din Buzău.
Burada 22

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ