3 elevi de 10 la Bacalaureat

0
9

Toate mediile maxime obținute de elevi ai Colegiului Național “B.P”Hasdeu Buzău
Trei absolvenți ai claselor a XII-a din municipiul Buzău care au susținut examenul de Bacalaureat au reușit să obțină media generală 10. Un rezultat pentru care elevii au muncit mult, s-au pregătit suplimentar în ultimii doi ani din pricina pandemiei și care acum le oferă satisfacția de a-și alege facultățiile pe care le-au visat. Diana Tulin este unul dintre elevii Colegiului Național “B.P”Hasdeu care a reușit performanța de a obține nota 10, notă care îi va deschide calea către Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul Universității București.
În județul Buzău au fost obținute trei medii de zece, toate de către elevi ai Colegiului Național “B.P”Hasdeu din municipiul Buzău. Diana Tulin este unul dintre absolvenții care au reușit să bifeze cu nota 10 probele la Limba și literatura română, Geografie și Istorie, având competențe pe specializarea de Filologie. În jurul prâzului, alături de tatăl și fratele ei, s-a deplasat la colegiu pentru a afla rezultatele iar în momentul în care în dreptul codului numelui a observant nota maximă, bucuria a fost fără margini.
Subiectele nu au fost atât de grele pe cât s-a așteptat în schimb pentru a putea să înveâe astfel încât să obțină o notă bună la examenul de Bacalaureat, în condițiile unei pandemii care s-a întins pe durata a doi ani, eleva a trebuit să se pregătească suplimentar.
Cu media obținută, eleva a precizat că se va înscrie la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul Universității București, cu toate că la un moment dat și-a pus problema dacă nu cumva ar fi mai bine să își continue studiile superioare undeva dincolo de hotarele României.
Directorul Colegiului Național “B.P”Hasdeu Buzău a declarant că rezultatele sunt îmbucurătoare cu toate că mai mulți elevi ar fi putut obține nota maximă.
La nivelul județului Buzău, rata de promovare înainte de contestații este
de 76,34 %. Pentru promoția curentă, rata de promovare este de 79,52 %, iar pentru promoțiile anterioare, rata de promovare estede 31,9 %. Au promovat 1858 de candidați, dintr-un total de 2557 de candidați. Dintre aceștia, 1806 candidați provin din promoția curentă, iar 52 de
candidați provin din promoțiile anterioare.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ