30 DE KILOMETRI, FĂRĂ DECLARAŢIE

0
249

Buzoienii pot circula fără să aibă nevoie de declarație pe propria răspundere și fără teama de a fi amendați, pe o raza de 30 kilometri în jurul municipiului. Precizările vin de la șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, care lămureşte neclarităţile privitoare la zona metropolitană pe care Buzăul nu o are.
Centrul Național pentru Coordonare și Conducere a Intervenției a transmis Centrelor județene de coordonare o adresă semnată de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, privitoare la măsurile stabilite prin Hotărârea de Guvern privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia.
Precizarea este foarte utilă pentru locuitorii județului Buzău, mai ales pentru buzoienii care locuiesc în jurul municipiilor, din considerentul că neavând constituită până acum o zonă metropolitană în sensul determinat de prevederile legale, se impunea obligația acestora de a completa declarația pe proprie răspundere la ieșirea din localitatea în care domiciliau. Prefectura Buzău a transmis că aşa zisa zonă metropolitană se întinde pe o suprafaţă de 30 de kilometri în jurul municipiilor.
„Potrivit adresei Departamentului pentru Situații de Urgență, în considerarea conceptului de zonă metropolitană vehiculat de HG nr. 394/2020, se are în vedere ”teritoriul administrativ al municipiilor, precum și o zonă de 30 de km ca perimetru în jurul acestor unități administrative teritoriale, dar nu mai mult de limita județului”, a precizat Prefectura.
Raportând această precizare oficială la prevederile hotărârii de Guvern, rezultă că buzoienii pot circula fără să aibă nevoie de declarație pe propria răspundere și fără teama de a fi amendați, pe o raza de 30 kilometri în jurul municipiilor.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ