300 DE ELEVI NU VOR SUSȚINE EVALUAREA NAȚIONALĂ

0
68

Față de anul trecut, mai puțini elevi de gimnaziu
S-a încheiat prima etapă a Evaluării Naționale, respectiv perioada de înscriere care s-a desfășurat între 7 și 11 iunie. În jur de 300 de elevi nu vor putea susține examenul, a anunțat Inspectoratul Școlar Județean, din pricina corigențelor.
Evaluarea Națională intră în linie dreaptă. În acest an în jur de 3000 de elevi buzoieni vor susține examenul, dar sunt și câteva sute care vor mai aștepta din pricina mediilor mici înregistrate pe parcursul anului de învățământ.
Potrivit calendarului, după înscriere, în data de 22 iunie elevii vor susține proba scrisă la Limba și Literatura Română, pe 24 iunie este programată proba scrisă la Matematică urmată de proba scrisă la Limba și literatura maternă. 4 iulie este data la care vor fi afișate rezultatele finale după soluționarea contestațiilor. Va fi organizată și o sesiune specială, anunță Luni a fost publicat și ghidul pentru Evaluarea Națională. Potrivit acestuia accesul în săli începe la ora 8 iar examenul se va desfășura de la ora 9.
Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute și se calculează după completarea casetei de identificare.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ