FINANŢARE CJ PE CRITERIU DE VOT FRF?

0
55

Decizie de neînteles a oficialilor de la Consiliul Judetean. Pe lista finantărilor nerambursabile către sportul buzoian din acest an se află si cluburile de futsal Luceafărul si Fortius Buzău, ambele participante în ultimul esalon. Criterile de alocare a sumelor a CJ Buzău sunt cel putin hilare, având în vedere faptul că alesii judeţeni au ales să nu finanteze Metalul Buzău, formatie finantată din fonduri private, cu sanse reale de accederea în Liga a III-a de fotbal, preferând să îsi îndrepte atentia către două cluburi care activează în ultima divizie.
Consiliul Judeţean Buzău va aloca anul acesta câte 25.000 de lei cluburilor Fortius, respectiv Luceafărul Buzău. Decizia reprezentanţilor judeţeni este una cel puţin de neînţeles, având în vedere faptul că cele două activează în ultima ligă din ţară. Aleşii judeţeni au ales să nu sprijine Metalul Buzău, o echipă cu un buget solid din mediul privat decât dacă promovează în Liga a III-a.
Participarea în liga a doua de futsal din ultimii ani a celor două cluburi a stârnit mai multe semne de întrebare, iar consilierii judeţeni vor fi cu ochii pe Luceafărul şi Fortius pentru ca activitatea lor să fie una legală şi transparentă.
Un avantaj pe care cele două cluburi îl au faţă de Metalul Buzău, care nu ar trebui să constituie criteriu de punctaj în alegerea finanţărilor CJ, îl reprezintă dreptul de vot pentru alegerea preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal, drept de care buzoienii de la fotbal încă nu se bucură. Actualmente, judeţul Buzău are opt voturi în Adunarea Generală a membrilor afiliaţi FRF, jumătate aparţinând cluburilor de futsal buzoiene, două de seniori şi două de juniori. Adrian Petre, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău, de asemenea entitate cu drept de vot în cadrul forului din Capitală ocupă totodată şi funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Buzău.

REPORTER: ANDREI PIŢIGOI

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ