3500 de autoturisme înmatriculate în februarie! Eliminarea taxei – bucuria șoferilor

0
116

Începînd cu prima zi a lunii februarie buzoienii care au dorit să își înmatriculeze autoturismele achiziționate din străinătate au reușit să o facă fără a mai fi nevoiți să achite taxa de mediu. A fost cea mai așteptată decizie a Guvernului în condițiile în care taxa putea ajunge la jumătate sau mai bine din valoarea autoturismului second-hand. După o lună de la eliminarea taxei auto, la ghișeele Serviciului de Înmatriculări șoferii continuă să își înscrie mșinile în circulație. Pentru a reduce timpul de așteptare, autoritățile au pus la dispoziţia celor interesați o serie de facilităţi, printre ele, un sistem informatic ce permite programarea on-line în vederea examinării, preschimbării permisului de conducere şi a înmatriculării vehiculelor dar și o sală de așteptare.
Chiar și așa la ghișee astăzi oamenii s-au așezat la coadă în ciuda faptului că aveau la dispoziție o sală de așteptare iar programarea online le permitea să aducă documentele necesare înscrierii autoturismelor la o anumită oră. Autoritățile spun că șoferii fie nu sunt familiarizați cu programul online fie îl folosesc dar cu toate acestea vin în fața ghișeelor cu 2,3 chiar 4 ore înainte de termen. Mai mult decît atît aplicația poate fi folosită și pentru alte operațiuni care îi ajută pe buzoieni să evite aglomerația.
După prima lună din momentul în care taxa de mediu a dispărut, peste 3500 de autoturisme au fost înmatriculate.
Și pe parcursul lunii martie angajații Serviciului de Înmatriculări așteaptă cîteva mii de buzoieni care doresc să își înmatriculeze autoturisme second-hand achiziționate din străinătate. Cele mai multe sunt aduse din țări precum Spania, Franța, Italia și Germania.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ