Traficul în Parcul Crîng ar putea fi închis! O iniţiativă a independentului Constantin Ionescu

0
62

În zilele de weekend Parcul Crîng tinde să devină cea mai mare parcare de autoturisme din oraş. Pe drumurile din zona de agrement maşinile circulă ca pe orice alt drum naţional, au loc accidente de circulaţie, aglomeraţia dă naştere unor scandaluri între şoferi, toate sub ochii simplilor cetăţeni ieşiţi la o plimbare relaxantă. Constantin Ionescu, independentul din Consiliul Local Municipal, a depus la registratura Primăriei Buzău un proiect de hotărîre prin care propune interzicerea circulaţiei autoturimelor în cel mai mare parc din oraş.
Două accidente de circulaţie s-au produs în acest an pe drumul care leagă patinoarul de Parcul Crîng. Acelaşi drum devine impracticabil la sfîrşit de săptămînă atunci cînd o parte dintre buzoieni vin la plimbare în parc cu autoturismele dînd naştere unor adevărate ambuteiaje. De aici apar scandaluri, ceilalţi buzoieni ieşiţi la plimbare cu bicicleta sau pe jos aproape că nu mai au pe unde să circule iar Parcul Crîng se transformă într-un loc în care fiecare face după bunul plac, relaxarea şi respectarea mediului înconjurător trecînd în plan secund. Constantin Ionescu, consilier local municipal independent, a înaintat un proiect de hotărîre prin intermediul căruia propune interzicerea circulaţiei autoturismelor în Parcul Crîng.
Iniţiativa interzicerii circulaţiei vine din dorinţa de protejare a zonelor verzi, se arată în documentul depus la registratura primăriei, pentru protejarea florei şi faunei, în vederea eliminării totale a posibilităţii de apariţie a accidentelor de circulaţie în parc şi nu în ultimul rînd pentru respectul simplilor cetăţeni care ies la plimbare pe jos ori cu bicicleta.
Conform proiectului, interzicerea circulaţiei s-ar putea realiza prin montarea unor bariere iar accesul pentru autoturismele care aparţin unităţilor de alimentaţie publică să se facă doar între orele 6.00 şi 8.00 dimineaţa. Orice abatere ar urma să fie sancţionată cu o amendă substanţială care ar putea pleca de la 1.000 pînă la 10.000 de lei. Proiectul vizează toate parcurile din municipiul Buzău.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ