4 gloanțe trase în 8 ani

0
6

Prima tragere a polițiștilor locali cu arme adevărate
Polițiștii locali buzoieni au tras cu pistolul pentru prima dată după o perioadă de 8 ani într-un poligon, asistați de către instructori specializați. Traian Drăgan, președintele Sindicatului Polițiștilor Locali Buzău a anunțat în premieră că angajații primăriei au participat la o astfel de activitate, dar experiența a fost deosebit de scurtă.
Polițiștii locali din municipiul Buzău, angajați în cadrul primăriei, au participat pentru prima dată, după 8 ani la o sesiune de tragere în poligon. Deși o parte dintre agenți au dreptul de a purta armament, nu au avut niciodată posibilitatea de a-l folosi într-un scenariu controlat din lipsă de gloanțe și instructori. În debutul acestei săptămâni, a fost organizată prima tragere cu sprijinul specialiștilor din cadrul Centrului Schengen din Buzău.
Angajații Poliției Locale au primit promisiunea că în perioada următoare vor fi organizate alte sesiuni de tragere astfel încât agenții care au dreptul de a purta și folosi armele din dotare, să fie bine instruiți.
De-a lungul timpului, sindicatele s-au plâns atât de lipsa echipamentelor cât și de slaba pregătire a angajațior din Poliția Locală.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ