450 de militari și 70 de mijloace tehnice la parada militară

0
145

Trafic restricționat pe Calea Eroilor
Vineri, 1 decembrie, începând cu ora 11.30, pe Calea Eroilor din Buzău, sărbătorim împreună Ziua Națională a României, sărbătoarea de suflet a tuturor românilor, printr-o ceremonie militară și religioasă urmată de defilarea cu personal și tehnică militară. Ceremonia este organizată de către Garnizoana Buzău în colaborare cu Instituția Prefectului, Consiliul Județean și Primăria Municipiului Buzău.

Divizia 2 Infanterie “Getica”
„Anul acesta, la ceremonia de la Buzău participă aproximativ 450 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii și Direcția Poliției Locale, precum și circa 70 de mijloace tehnice. Pe timpul defilării, vor putea fi vizionate maşinile de luptă ale infanteriei MLI – 84 M – „Jderul”, sistemele antiaeriene „Gepard”, aruncătoarele de proiectile reactive nedirijate cu bătaie mare „LAROM”, Sistem de rachete pentru artilerie cu mare mobilitate HIMARS, precum și alte echipamente din dotarea marilor unități și unități din Garnizoana Buzău”, a transmis Divizia 2 Infanterie “Getica”.
Pentru buna desfăşurare a ceremoniei oficiale organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, Poliția Municipiului Buzău și Poliția Locală Buzău vor dispune măsuri pentru asigurarea fluenței în trafic și informarea conducătorilor auto asupra restricțiilor rutiere pe arterele care converg către Calea Eroilor.
1 Decembrie 1918, data la care a avut loc Marea Unire a românilor din toate provinciile istorice româneşti şi a fost constituită ,,România Mare” la finele Primului Război Mondial, este Ziua Naţională a României, adoptată prin Legea nr. 10, la 31 iulie 1990.

Florin Zafiu
Cristi Zburlescu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ