INTERZIS BICICLETELOR PE PATRU ROŢI ŞI MAŞINUŢELOR ÎN PARCUL CRÂNG

4
1185

Măsură severă decisă de Primăria Buzău. De la 1 septembrie se va interzice închirierea de maşinuţe şi de biciclete cu patru roţi în Parcul Crâng.

biciclete-4-roti-urgent-buzauHotărârea a fost luată în urma numeroaselor sesizări ale buzoienilor care au reclamat faptul că au fost fie loviţi, fie aproape de a fi loviţi de către tinerii care circulau neglijent cu aceste biciclete cu patru roţi.

„Dacă în privinţa bicicletelor cu patru roţi sunt de acord cu interzicerea, în schimb mi se pare exageretă măsura cu maşinuţele pentru copii” a declarat fostul primar Fănică Bârlă.

„M-au distrus. Sunt terminat. Ce fac eu acum ? Am investit sute de milioane în aceste biciclete. Nu ştiu ce voi face, sunt disperat” ne-a declarat Ioan Suraj, unul dintre proprietarii acestor biciclete. 

„Nu sunt de acord cu interzicerea bicicletelor pe patru roţi, dar pot accepta că sunt argumente în acest sens. Dar cu interzicerea maşinuţelor, mi se pare deja prea mult” a spus un alt comeciant. 

Părerile buzoienilor sunt împărţite. Unii susţin iniţiativa primăriei, alţii nu. 

De notat că nici posesorii de biciclete nu se vor mai plimba pe unde vor şi cu viteză pe aleile din Crâng. În scurt timp se vor trasa marcaje. Dacă nu se vor respecta, primarul C-tin Toma ia în calcul inclusiv interzicerea circulaţiei bicicletelor.  

Poliţia Locală a emis marţi după-amiază un comunicat de presă:

„In scopul asigurarii climatului de siguranta civica si implementarii conceptului „Politia Locala in slujba cetateanului”, avand in vedere sesizarile primite din partea cetatenilor, politistii locali din cadrul Directiei de Politie Locala Buzau, prin Serviciului Ordine Publica, au actionat in Parcul Crang, din Municipiul Buzau, in vederea notificarii agentilor economici cu privire la faptul ca incepand cu data de 01.09.2016, vor fi sistate activitatile de inchiriere a masinutelor  electrice si bicicletelor”.

Auraş Tereacă

DISTRIBUIȚI

4 COMENTARII

  1. O decizie excelenta a primariei buzau,asa se face liniste pe aleile din parc,sa ramana doar masinutele cu telecomanda pentru copii,alea nu incomodeaza pe nimeni plus ca sunt si mai mici ,toata stima si respectul pentru Domnul Primar!

  2. Mașinuțele chiar nu încurcă pe nimeni,trebuie totuși lăsați și ei cu ceva sa mănânce o paine, restul deciziei este foarte bună, avem un primar Bun ! Mult succes!

  3. Super corecta decizie
    Crângul este in primul rând parc botanic ce face parte din fostul codru al vlasiei, nu parc de distracții !!!
    Oricum atât bicicletele cât si mașinuțele prezintă un real pericol !
    Dacă desființează și cortul lui brebeanu din zona ,,H” in Crâng ar fi nemaipomenit

    • Hai sa nu exageram.o masinuta cu o viteza de 1 km pe ora este inofensiva!problema era biclele impanzite in tot parcul,iar pe brebeanu lasal in pace acolo . ce ai cu el?nu deranjeaza pe nimeni!

LĂSAȚI UN MESAJ