5 ANI DE LA TRAGEDIE

0
239

Cinci ani s-au scurs de când colegul nostru, Laurențiu Păun nu mai este printre noi. Cinci ani de durere, în care amintirea urâtă încă macină memoria colegilor de breaslă. Singura consolare pentru cei care l-au cunoscut și l-au iubit pe Laurențiu Păun este doar condamanrea pe care a executat-o italianul care i-a curmat viața tânărului cameraman.
Laurențiu Păun se afla într-o zi de duminică, 2 martie, la datorie și filma scena unui accident rutier de pe Șoseaua de Centură a municipiului. Echipa de filmare se întorcea de la un eveniment produs pe Șoseaua de centură, soldat cu un mort şi trei răniţi, când, la câteva sute de metri, cameramanul şi reporterul de la TV Buzău au oprit ca să filmeze o altă tamponare produsă în apropierea unei curbe. Operatorul Laurenţiu Păun se afla în afara carosabilului, pe sensul de mers dreapta, şi filma autoturismul ajuns în şanţ. Un autoturism cu numere de Italia, care intrase în derapaj, l-a izbit în plin pe Laurenţiu Păun. Strivit între două mașini, operatorul nu a avut nicio şansă. Colegul nostru a murit la câteva zeci de secunde de la producerea accidentului.
Chiar dacă au trecut cinci ani de la tragedie, amintirea lui Laurențiu este vie și nu putem uita entuziasmul de care dădea dovadă atunci când își făcea meseria.
Italianul care l-a accidentat pe Laurențiu Păun a fost condamnat la închisoare după un proces lung, însă orice pedepsă este prea ușoară pentru a putea acoperi lipsa colegului nostru.
În duminica neagră, când operatorul Laurenţiu Păun a murit în timp ce îşi făcea datoria, italianul se grăbea la volanul unui Mercedes, înmatriculat în străinătate şi greu de identificat, spre Ploieşti. O avea pe scaunul din dreapta pe concubina sa, cea care în ziua accidentului le declara poliţiştilor şi echipelor de jurnalişti, în apărarea şoferului, că operatorul se afla pe banda de circulație, variantă infirmată ulterior la anchetă.

Dumnezeu să te odihnească în pace, Laurențiu Păun!

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ