5 clădiri făcute scrum

0
6

Cauza incendiului nu a fost încă stabilită
În urma incendiului izbucnit la o societate producătoare de profile din PVC și lemn din Zona industrială, cinci hale au fost cuprinse de flăcări dintre care trei au fost distruse în totalitate. Intervenția pompierilor s-a prelungit pe timpul nopții până marți dimineață. Nu au fost stabilite cauzele incendiului.
Alarma s-a dat luni în jurul orei 18.00. O coloană de fum negru care se putea observa de la cîțiva kilometri a băgat spaima în oamenii care locuiesc în zonă. Mai multe hale în care erau utilaje de producție dar și materii prime au fost cuprinse de flăcări. În incinta fabricii se produceau materiale compozit din lemn și plastic. Pentru că în zonă erau degajări mari de fum locuitorii au primit mesaj de avertizare prin Ro-Alert.
Pentru că incendiu se manifesta violent, pompierii buzoieni au cerut sprijin colegilor din județele învecinate. În total 12 autospeciale și 140 de pompieri au intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului.
Locuitorii din zonă au ieșit din case în număr mare, alertați de coloana de fum negru care putea fi observată de la kilometri distanță.
Lupta cu flăcările a durat până marți dimineață.
Nu au existat victime iar pompierii vor demara cercetări pentru stabilirea cauzei incendiului. Pe de altă parte, Agenția pentru Protecția Mediului va efectua măsurători pentru a stabili gradul de poluare iar Garda de Mediu va conduce în paralel o investigație.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ