500 DE LICEENI, O NOUĂ ȘANSĂ LA BAC

0
39

Încep înscrierile pentru a doua sesiune a examenului
Au început înscrierile pentru cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Buzău, în luna august, în jur de 500 de elevi ar urma să susțină probele de examen, dar o cifră exactă va fi cunoscută abia după încheierea perioadei de înscriere.
Elevii care nu au promovat Bacalaureatul în prima sesiune, sau cei care din diferite motive nu au participat, mai au o șansă în sesiunea august-septembrie. În perioada 19 – 26 iulie au loc înscrierile candidaților , inclusiv a celor care au promovat examenele de corigență.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Buzău, la cea de-a doua sesiune de bacalaureat sunt așteptați în jur de 500 de elevi.
Potrivit calendarului, după perioada de înscriere, pe 16 august se va desfășura proba scrisă la Limba și literatura Română, urmată, în perioada 17-18 de august de proba profilului. Pe 19 august este programată proba la Limba maternă, între 23 și 25 august sunt evaluate competențele lingvistice și evaluarea competențelor digitale între 26-27 august. În ultimele două zile ale lunii august, elevii vor susține proba la limba străină, iar primele rezultate vor fi afișate tot pe data de 31 august. Rezultatele finale, după depunerea și rezolvarea contestațiilor, se vor afișa pe data de 3 septembrie.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ