TESCARU I-A FĂCUT LUI TOMA PLÂNGERE LA DNA! TOMA VREA SĂ-L DEMITĂ PE TESCARU

0
143

Continuă războiul dintre C-tin Toma și Ionel Tescaru sau mai exact încercarea edilului șef de a prelua controlul Companiei de Apă. Apele s-au învolburat din nou după ce C-tin Toma a convocat pentru mâine o ședință extraordinară de Consiliu Local. Două sunt proiectele care vizează Compania de Apă, iar consilierii vor trebui să voteze asupra modificării actului constitutiv al firmei de apă, dar și de revocare a membrilor Consiliului de Administrație. Dacă se va reuși schimbarea membrilor CA, într-un viitor apropiat va fi schimbat și
De cealaltă parte, Ionel Tescaru și Compania de Apă au reacționat virulent. Într-un comunicat de presă se anunță că s-a depus plângere penală la DNA împotriva primarului și consilierilor locali.
„Compania de Apă S.A. Buzău a depus, la Direcția Națională Anticorupție, plângere penală împotriva primarului Municipiului Buzău și a celor care, alături de acesta, pun în pericol, prin acțiuni ilegale și abuz, finanțarea investițiilor în valoare totală de peste 300 milioane de euro, destinate lucrărilor de ¬mo¬dernizare și extindere a rețelei de apă din Buzău.(…) În condițiile în care ilegalitățile continuă ne exprimăm convingerea că doar intervenția fermă a instituțiilor statului român va împie¬dica la timp pierderile ireparabile pe care aceste abuzuri le pot genera”.
Ședința de mâine se anunță cu scântei, precum a fost și cea de la începutul lunii iulie, când între primarul Toma
și directorul Tescaru s-au schimbat replici acide.
Reprezentanții Companiei de Apă susțin că prin schimbarea actului constitutiv al societății există riscul pierderii fondurilor europene în valoare de aproape 300 de milioane de euro. De partea cealată, primarul C-tin Toma a declarat în mai multe rânduri că nu se urmărește ratarea proiectelor cu fonduri europene, ci doar schimbarea directorului Tescaru și a apropiaților acestuia.
DENISA IRIMIA / FLORIN ZAFIU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ