6 LUNI NEGRE PE ȘOSELELE JUDEȚULUI

0
33

18 oameni și-au pierdut viața în accidente
18 oameni și-au pierdut viața pe parcursul acestui an în accidente rutiere petrecute pe raza județului Buzău. Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție, cele mai multe evenimente rutiere au loc pe fondul traversării neregulamentare și a vitezei excesive.
În fiecare lună din acest an, 3 oameni și-au găsit sfârșitul în accidente de circulație. Au fost mai puține evenimente rutiere față de aceeași perioadă a anului trecut, în schimb rămân la fel de grave. În topul șoselelor cele mai periculoase, atât la nivelul județului, cât și pe plan național, rămâne DN2E85. La începutul lunii iulie, în dreptul localității Oreavu a avut loc un grav accident de circulație, în urma căruia o persoană a decedat, iar alta a fost rănită grav.
În topul cauzelor din pricina cărora au loc accidente de circulație se numără traversarea neregulamentară, dar și viteza excesivă. Nu de puține ori, aparatele radar ale polițiștilor au înregistrat valori între 150 și 200 de kilometri pe oră, viteze cu care șoferii rulau pe șosele.
Potrivit unor statistici, DN1 București-Brașov-Borș se află pe locul I, fiind drumul cu cele mai multe accidente de circulație, urmat de DN2 București-Buzău-Suceava și DN6 București-Timișoara.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ