7.000 DE SOLICITĂRI PENTRU BILETE DE TRATAMENT

0
27

Peste 7 mii de pensionari buzoieni au depus cerere pentru a primi un bilet de tratament, în acest an. Față de perioada similară a anului trecut, cererea este mai mică, dar chiar și așa, numărul solicitărilor îl depășește cu mult pe cel al biletelor repartizate în acest an la nivelul județului. Ca de fiecare dată, cei mai mulți dintre pensionari vor să plece la tratament doar în perioada estivală, chiar dacă procedurile se pot efectua și în timpul sezonului rece.
În acest an, cererea pentru biletele de tratament a depășit cu mult oferta disponibilă, chiar dacă numărul solicitărilor s-a mai redus față de anul precedent. După cum reiese dintr-un raport prezentat în ședința Colegiului Prefectural, pentru anul 2018, Casei de Pensii Buzău i-au fost atribuite aproape 4.500 de bilete de tratament. Față de anul trecut, numărul biletelor de tratament repartizate la nivelul județului a fost mai mic.
În ceea ce privește stațiunile cele mai solicitate de pensionarii buzoieni, în topul preferințelor rămân cele de pe litoral, precum și cele din zona montană precum Covasna, Herculane și Vatra Dornei. Nu în ultimul rând, multe solicitări au fost primite și pentru singura stațiune balneoclimaterică din județul Buzău, Sărata Monteoru, preferată atât pentru oportunitățile de tratament, cât și datorită distanței mici față de domiciliile solicitanților. Dar cei mai mulți pensionari vor să meargă la tratament doar în perioada estivală, chiar dacă procedurile se pot efectua și în timpul sezonului rece.
Anul acesta, au intervenit și câteva modificări ale criteriilor de acordare a biletelor de tratament. Pensionarii aparținând Caselor de Pensii Sectoriale ale Ministerului Apărării Naționale, Ministerului de Interne și SRI nu mai pot beneficia de biletele de tratament atribuite prin intermediul Casei Naționale de Pensii Publice. Totodată, însoțitorii persoanelor cu handicap pot beneficia de bilete de tratament doar dacă au calitatea de pensionar sau salariat, fiind necesar să fie asigurați în sistemul public de pensii. De asemenea, copiii minori ai pensionarilor sau asiguraților sistemului public de pensii nu mai pot beneficia de bilete de tratament.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ