7 SECUNDE DE GLORIE … BUZOIANĂ!

0
72

Încă din cursa calificărilor, atleta s-a arătat dispusă în a-și îmbunătăți cel mai bun rezultat personal din sală. Marina a câștigat detașat prima serie iar rezultatul de 7,33 a calificat-o direct la Europenele de sală, de luna viitoare. 80 de minute mai târziu, revine pe culoarul sau favorit și își adjudecă și finala și, nu oricum, ci în stil de mare campioană. Cu timpul obținut, mai scurt cu 4 sutimi, a fost la un pas de a egala recordul de tineret stabilit acum 25 de ani de Ionela Tîrlea.
Alături de aceasta, de vineri, Marina e intrată în careul de ași al vitezistelor, probă în care Dulgheru și Oanță dețin, la egalitate, recordul de senioare – 7,22 secunde. Maria Mihalache, ocupanta locului secund a venit la 23 de sutimi în urma câștigătoarei. Cum Baboi este încă foarte tânără, în urma acestei superbe curse a obținut aurul și în întrecerea de tineret. Este cel de-al treilea titlu național de senioară obținut la 60m plat iar cele 2 noi medalii strălucitoare ridică cifra distincțiilor la 64 dintr-un total de 193 obținute în carieră.
Prima care a felicitat-o a fost, desigur antrenoarea Doina Voinea. Iubitul campioanei și-a așteptat rândul cuminte dar, firesc s-a ales cu îmbrățișarea cea mai lungă.
În perspectiva participării la Balcaniada de senioare de la Istanbul din 20 februarie, rezultatul Marinei e cu atât mai valoros. Buzoianca e lider absolut în ierarhia regională peste bulgăroaica Eftimova, sârboaica Tirnanic și, mai ales, o devansează pe Viktoriya Ratnikova din Ucraina. Totodată, cea mai rapidă alergătoare din România e acum a doua în topul european U23 al sprinterelor.
Imediat după știri, Ionuț Paraschiv vă invită la o nouă ediție SPORT MAXIM ce are drept subiect evoluția de senzație a „vijeliei blonde” de la Buzău din acest week-end.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ