8 CAZURI NOI DE CORONAVIRUS

0
71

Judeţul Buzău înregistrează o creştere îngrijorătoare a numărului de cazuri confirmate de coronavirus. Autorităţile sanitare au raportat, miercuri 8 cazuri noi, 3 dintre acestea fiind angajate în centre ale Direcţiei de Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.
Numărul total de persoane ce au fost infectate cu Covid 19, la Buzău, a ajuns la 233. Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în județul Buzău au mai fost confirmate 8 cazuri noi. Trei dintre persoanele care fost infectate cu noul coronavirus lucrează în centre pentru copii ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, instituţie care a mai îngregistrat, până acum alte trei cazuri. Referitor la situaţia existentă în prezent, DGASPC a făcut unele precizări.

„În urma testării periodice a personalului din unitățile rezidenţiale de asistență socială, un număr de trei angajați din cadrul a două centre destinate copiilor au fost confirmați pozitiv COVID 19. Șase persoane angajate ale centrelor respective, colegi de tura, au fost plasate in izolare la domiciliu.
La nivelul centrelor se realizeaza triajul personalului la intrarea în tură, se derulează permanent acţiuni de igienizare şi dezinfectare a spaţiilor şi a obiectelor, se mentine aplicarea tuturor masurilor de prevenire si protectie a beneficiarilor si a personalului specifice pentru aceasta perioada.
La nivelul fiecărei structuri sunt aplicate recomandările Direcției de Sănătate Publică Buzău.
În prezent, niciun beneficiar şi niciun angajat nu prezintă simptome, starea de sănătate a acestora este monitorizată permanent, orice modificare urmând a fi comunicată imediat Direcţiei de Sănătate Publică Buzău”, a transmis Roxana Kovacs, purtător de cuvânt al DGASPC.
Pe lângă cele trei angajate ale DGASPC, miercuri, la nivelul judeţului Buzău au fost confirmate încă cinci cazuri. Printre aceatea se numără doi pacienţi cu afecţiuni oncologice, dar şi o tânără, în vârstă de 18 ani, internată la o unitate sanitară din București, mama unui bebeluş de o lună, internat cu simptomatologie în Secția Pediatrie a SJU Buzău, transferat ulterior la Spitalul ”Victor Babeș” din București.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ