800 DE MILITARI, LA PARADA DE ZIUA NAȚIONALĂ

0
80

Autoritățile se pregătesc intens pentru sărbătorirea zilei Naționale a României. Ultimele pregătiri sunt în toi, iar joi dimineață va avea loc o repetiție generală, urmând ca circulația pe Calea Eroilor să fie închisă cu începere de la ora 8.30. La acțiunile dedicate Zilei Naționale, vor lua parte aproximativ 800 de militari din cadrul MApN și MAI, iar dintre aceștia peste 600 vor participa la parada militară, în care vor fi prezentate și peste 60 de mijloace tehnice.
Sâmbătă dimineață circulația se va închide începând cu ora 8.00 până la ora 12.00 pe bulevardul Eroilor, acolo unde se vor desfășura manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Naționale a României pentru a putea permite accesul buzoienilor care doresc să ia parte la aceste activități care vor debuta la ora 10.00.
La acțiunile organizate de Ziua Națională, la Buzău, vor lua parte aproximativ 800 de militari din cadrul MApN și MAI, iar dintre aceștia peste 600 vor participa la parada militară în care vor fi prezentate și peste 60 de mijloace tehnice din dotare.
Consiliul Județean va oferi participanților fulare tricolore, stegulețe, baloane și cocarde tricolore. Programul mai cuprinde, pe lângă parada militară, o depunere de coroane la domul central din Cimitirul Eroilor, premierea concursului de istorie organizat de Fundația Mareșal „Alexandru Averescu” și Consiliul Județean și două recitaluri susținute de corul de copii al Școlii Gimnaziale nr.11 și de corul Seminarului Teologic Buzău.
După parada militară care se va desfășura pe Calea Eroilor, buzoienii sunt așteptați în Parcul Crâng, unde Consiliul Județean va pregăti 3.800 de meniuri tradiționale, din care 800 de post, dar și un spectacol folcloric susținut de artiștii Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ