NU PRIMESC DESPĂGUBIRI

0
48

Crescătorii care au contribuit, într-un fel sau altul, la răspândirea virusului pestei porcine africane nu vor primi despăgubiri din partea statului. Doar doi prorietari de animale au primit bani de la stat, în celelelte cazuri, fiind întocmite dosare penale. Autorităţile dau astfel, un semnal către populaţie pentru respectarea tuturor restricţiilor impuse în zonele unde există focare.
De la apariţia primului focar de pestă porcină africană pe teritoriul judeţului Buzău, doar două persoane au fost despăgubite. În celelelte cazuri reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi cei ai Poliţiei fac cercetări. Conducerea Prefecturii atrage atenţia că despăgubirile prevăzute de lege în cazurile în care porcii au fost sacrificaţi din cauza virusului nu vor fi acordate celor care sunt găsiţi vinovaţi de răspândirea pestei.
Autorităţile atrag atenţia că virusul pestei porcine africane este transmis din neglijenţa oamenilor.
Reamintim că ultimul focar de pestă porcină africană din judeţul Buzău a fost confirmat, la sfârşitul săptămânii trecute, într-o gospodărie din satul Boboc, comuna Cochirleanca, iar la Vadu Paşii există două noi suspiciuni. Direcţia Sanitar Veterinară solicită sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor pentru respectarea măsurilor întreprinse de autorități, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele economice grave generate de apariţia ei.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ