Laptele și cornul, de anul viitor

0
32

Laptele, cornul și mărul vor ajunge pe băncile elevilor de anul viitor. Procedurile de atribuire a contractelor pentru achiziția produselor alimentare a fost întârziată, iar de la începutul anului școlar elevii nu au beneficiat nici măcar o zi de gustări. Dar în urma ședinței Consiliului Județean acest lucru se va reglementa, iar anul viitor nu vor mai fi sincope în derularea programului.
La Buzău, Programul Laptele și Cornul nu a putut fi derulat întrucât unele modificări legislative apărute pe parcurs au întârziat finalizarea procedurilor pentru desfășurarea acestuia. Mai exact, blocajul a apărut după apriția unei noi modificări legislative, prin care consiliile județene, cele se gestionează programul, au fost obligate să consulte primăriile și să-i întrebe pe primari dacă se pot ocupa de distribuirea laptelui, cornului și a fructelor în școli. Procedura de consultare a primăriilor a fost de durată, astfel ca, abia zilele trecute s-a încheiat. Cum primă¬riile din județul Buzău au considerat că procedurile sunt foarte greu de îndeplinit, dovadă că ani de zile nu au reușit să asigure spațiile frigorifice necesare pentru păstrarea produselor, după consultarea tuturor administrațiilor locale, Consi¬liul Județean Buzău își va asuma derularea acestui program și va relua procedurile de licitație care se impun.
Consilierii județeni au fost convocați în ședință extraordinară pentru asumarea organizării și derulării procedurilor de atribuire a contractelor pentru achiziția produselor alimentare. Dacă procedura pentru furnizarea produselor de panificație este aproape finalizată și contractul s-ar putea perfecta până în data de 10 mai, iar procedura de furnizare fructe este în faza de evaluare a ofertei tehnice, cea pentru furnizarea produselor lactate se va relua după adoptarea hotărârii Consiliului Județean.
Odată derulată această procedură, de anul școlar viitor, elevii vor beneficia cu certitudine de lapte, corn și măr în fiecare zi de școală.
Programul Laptele și Cornul este un program guvernamental introdus în școli încă din 2002, menit să le asigure preșcolarilor și elevilor din școlile generale gustarea din pauza mare.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ