A fost dezvelit bustul mareşalului Averescu

0
120

Personalitate militară şi politică a istoriei României, mareşalul Alexandru Averescu are, începând de astăzi, un bust în municipiul Buzău. Dezvelirea bustului, amplasat în apropierea Crângului, pe bulevardul ce-i poartă numele, a avut loc în cadrul unei ceremonii.
Ceremonial militar şi religios cu ocazia dezvelirii bustului mareşalului Alexandru Averescu, primul comandant al Armatei a II-a. Evenimentul a avut loc în prezenţa oficialităţilor locale şi ai unor invitaţi de la Bucureşti, printre aceştia numărându-se şi europarlamentarul Eugen Tomac, preşedintele Partidului Mişcarea Populară.
Ceremonialul militar a fost oficiat de un numeros sobor de preoţi, în frunte cu Înalt Preasfinţitul Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei.
Momentul ales pentru dezvelirea bustului mareşalului Averescu, la Buzău nu este lipsit de semnificaţie.
Despre importanţa istorică a primului comandant al Armatei a II-a a vorbit şi primarul Constantin Toma.
Prezent la eveniment a fost şi artistul, care a realizat bustul. Valentin Tănase, care este şi şeful Studioului de Arte Plastice al Armatei, s-a declarat onorat că i-a fost încredinţată realizarea acestui monument.
Evenimentul a fost organizat de Fundația „Mareșal Alexandru Averescu”, în colaborare cu Primăria Municipiului Buzău și comandamentul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, instituţii care au colaborat pentru realizarea bustului mareșalului Alexandru Averescu.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ