A FOST STABILIT PREȚUL GIGACALORIEI

0
363

Municipalitatea a stabilit care va fi prețul pe care buzoienii îl vor plăti pentru căldură, în această iarnă. După ce a primit o sumă importantă de bani de la Guvern, administrația locală a anunțat că nu va majora prețul gigacaloriei pentru populația racordată la sistemul centralizat de încălzire. Aproape 300 de lei pentru fiecare gigacalorie consumată vor scoate din buzunar clienții Regiei Autonome Municipale.
Veste bună pentru buzoienii racordați la sistemul centralizat de încălzire. În această iarnă nu vor plăti prețuri majorate la căldură. Primăria Buzău a primit din partea Guvernului 9,4 milioane de lei sub formă de ajutor pentru încălzirea din această iarnă. Din acest motiv, clienții Regiei Autonome nu vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar pentru facturile de încălzire. Prețul gigacaloriei către populație va rămâne neschimbat față de iarna trecută, adică 297 de lei,cu TVA inclus.
”Se aprobă preţul local de facturarea energiei termice livrată populaţiei de 250 lei/Gcal, exclusiv taxa pe valoarea adăugată, furnizată populaţiei din municipiul Buzău prin sisteme centralizate, în scopul încălzirii locuinţelor şi al preparării apei calde menajere. Diferențadintre preţul de producere, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice livrată populaţiei şi preţul local al energiei termice facturate populaţiei se asigură din bugetul local al municipiului Buzău”, se arată în proiectul de hotărâre al Consiliului Local Municipal.
Între timp, Regia Autonomă Municipală a început furnizarea de căldură în mai multe școli și grădinițe din oraș, după ce a primit o solicitare din partea părinților. În schimb, restul unităților de învățământ, precum și buzoienii racordați la sistemul centralizat vor avea căldură abia spre sfârșitul lunii octombrie, atunci când noul sistem de încălzire al orașului va fi pregătit pentru a furniza energie termică în tot municipiul Buzău.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ