A ÎNCEPUT A TREIA CAMPANIE DE VACCINARE

0
48

Se adesează categoriilor cu risc de îmbolnăvire şi populaţiei generale

Luni a început cea de-a treia etapă a campaniei de vaccinare anticovid-19, în Buzău. Primul pas este înscrierea pe listele de așteptare la vaccinare prin intermediul platformei electronice, cât şi prin apelarea numărului de call center. Direcția de Sănătate Publică va pune la dispoziție buzoienilor pentru această etapă, trei centre de vaccinare. Fiecare centru va dispune de locuri, atât pentru categoriile cu risc de îmbolnăvire care nu s-au vaccinat în primele două etape, cât şi pentru populaţia generală, respectiv, persoanele care au împlinit 16 ani . Până la acest moment, în Buzău aproape 40.000 de persoane s-au vaccinat .
Cea de-a treia etapă a campaniei a debutat săptămâna aceasta, cu înscrirea pe listele de așteptare a celor care doresc să se vaccineze. Prioritate au persoanele din categoria populaţiei de risc, cu vârsta peste 65 de ani sau cu boli cronice și persoanele eligibile pentru etapa a III-a de vaccinare, anume, populaţia generală . Direcția de Sănătate Publică va pune la dispoziție buzoienilor, trei centre de vaccinare, din cele opt existente.
Ordinea programărilor la vaccinare se va realiza în funcţie de gradul de ocupare a locurilor, de către categoriile prioritare înscrise pe listele de așteptare.
Potrivit DSP Buzău, în toate cele opt centre de vaccinare, la acest moment , există doze de vaccin.
Totdată, în țară, autoritățile anunță că sunt așteptate, în luna martie peste 2.7 milioane de doze de vaccin. În luna aprilie sunt așteptate un minim de 3.128.000 de doze de vaccin, anunță autoritățile.

Iuliana Sîrbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ