A ÎNCEPUT ASFALTAREA

0
27

Polițiștii recomandă rutele ocolitoare
De luni, au început lucrările de reabilitare a infrastructurii rutiere pe strada Transilvaniei și Aleea Industriilor. Utilajele firmei care execută lucrările, au început să sape și să înlăture stratul vechi de asfalt, refacerea arterelor urmând a se face pe tronsoane, pentru a nu perturba circulația. Pentru a evita aglomerația, mai ales în orele de vârf, polițiștii recomandă folosirea rutelor ocolitoare.
Pe strada Transilvaniei, refacerea carosabilului a început pe tronsonul dintre Fabrica de Bere și intersecția cu strada Bazalt, iar pe Aleea Industriilor lucrările au început din zona intersecției cu șoseaua București către Șoseaua Brăilei. Lucrările se vor executa pe un singur sens de mers, iar pe celălalt vor circula mașinile care tranzitează arterele. Un echipaj de poliție va supraveghea în pemanență circulația.
Poliţiştii rutieri le recomandă șoferilor să respecte indicaţiile agenţilor aflați în zonă, pentru fluidizarea traficului.Totodată aceștia îi sfătuiesc pe şoferi să folosească rutele ocolitoare pentru a evita aglomerația.
La rândul său, viceprimarul municipiului, Ionuț Apostu face un apel către cetățenii care locuiesc în zonele respective, în privinţa parcării mașinilor în tronsoanele unde se execută lucrările.
Societatea câștigătoare a licitației, cea care efectuază lucrările asfaltice, trebuie să termine lucrările până la sfârșitul anului viitor.
Locuitorii străzii Transilvaniei sunt bucuroși că, în sfârșit, strada lor va fi modernizată, dar sunt conștienți că trebuie să se înarmeze cu multă răbdare. Mai greu este pentru comercianții din zonă, pentru că aprovizionarea cu marfă se va face cu dificultate.
Lucrările constau în reabilitarea infrastructurii rutiere și a trotuarelor, realizarea unor benzi pentru transportul public ,piste pentru biciclete, îngroparea cablurilor eletrice, tv şi telefonice. Valoarea proiectului este de 18,4 milioane euro,iar primăria municipiului va contribui cu 2%.

Iuliana Sîrbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ