A ÎNCEPUT BACALAUREATUL

0
32

Aproape 3000 de candidaţi s-au înscris pentru susţinerea celui mai atipic examen de bacalaureat la Buzău. Luni au început probele scrise, cu cea la Limba şi literatura română, în 19 centre din întreg județul, iar primele rezultate vor fi afişate pe 30 iunie. Candidații vor avea, din nou, emoții miercuri, când vor susține cea de-a doua probă scrisă a examenului de maturitate.
La Buzău, s-au înscris pentru această sesiune de bacalaureat 2. 976 de candidați dintre care 431 sunt din promoțiile anterioare. Probele se desfășoară în 19 centre situate la nivelul municipiului Buzău. Elevii au trebuit să intre în clase până la ora 8.30 și au primit subiectele la ora 9.00. La fel ca la examenul Evaluare Naţională, și de această dată centrele școlare au asigurat măsurile de protecţie și prevenire împotriva Covid-19. La intrarea în centrul de examen, cadrele medicale au pus la dispoziție echipamente și materiale de protecție, respectiv, covorașe dezinfectante, măști și substanțe dezinfectante pentru mâini. Deși au avut emoții, copii s-au adaptat repede condițiilor impuse în acest an. Aceștia au avut la dispoziție trei ore pentru rezolvarea subiectelor. Elevii aflați în izolare, confirmați pozitiv cu noul coronavirus vor susține examenul de Bacalaureat în etapa specială, începând cu data de 6 iulie.
Varianta extrasă a fost cea cu numărul 5. La subiectul I absolvenții de liceu de la profilul real și tehnologic, au avut un text la prima vedere „Amintiri despre G. Călinescu”, de Mircea Bandu. De asemenea, candidații au avut de redactat un text argumentativ despre cum contribuie mass-media la crearea imaginii publice a unei persoane. Subiectul III a fost un eseu despre particularitățile unei comedii studiate.
Miercuri va avea loc proba obligatorie a profilului, iar ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării, este programată joi. Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 30 iunie, până în ora 12,00. Se va face cu anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului.

IULIANA SÎRBESCU/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ