A ÎNCEPUT EVALUAREA NAȚIONALĂ

0
33

Emoții pentru absolvenții claselor a VIII-a. A început Evaluarea Națională, la finalul celui mai atipic an școlar. Conform conducerii Inspectoratului Județean Buzău , din cei 3833 de elevi absolvenți ai clasei a VIII-a , 17 elevi nu au intrat azi în sălile de examen , fiind izolați la domiciliu.
Examenul a început la ora 9.00, cu proba de Limba și Literatura Română, dar copiii au ajuns în fața școlilor cu o oră mai devreme. În contextul evitării contaminării cu temutul virus Covid-19, față de alți ani, elevii au trebuit să treacă printr-un triaj epidemiologic, iar în timpul examenului au purtat mască de protecție. La Buzău, conducerea școlii Gimnaziale Nr. 11, a pregătit, atât copiilor, cât și părinților indicații pentru respectarea regulilor de distanțare.
La intrarea în centrul de examen, cadrele medicale au pus la dispoziție echipamente și materiale de protecție, respectiv, covorașe dezinfectante, măști de protecție și substanțe dezinfectante pentru mâini. Deși au avut emoții, copii s-au adaptat repede condițiilor impuse în acest an.
În toate cele 103 centre de examen, din județ, personalul medical a măsurat temperatura corporală a elevilor, la intrarea în școli. Doar cei care au avut temperatura corporală sub 37,3 grade au putut intra în sala de examen. Au fost însă și părinți care au măsurat temperatura copiilor, de acasă, pentru a fi siguri că vor putea intra la examen.
Astăzi, elevii au trebuit să motiveze apartenența genului epic a unui fragment din “Zborul”, de Sorin Titel si de efectuat o compunere cu o întâmplare petrecută în timpul unei activități preferate. Următoarea probă, la matematică, va avea loc pe data de 17 iunie. Și de acestă dată se vor respacta aceleași norme de distanțare socială și igienă. Media generală obținută în cadrulEvaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul medieide admitere în clasa a IX-a. Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toți elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ