A ÎNCEPUT FESTIVALUL DE TEATRU “CHIŞINĂU PENTRU BUZĂU”

0
107

Festivalul de teatru “Chişinău pentru Buzău”, aflat la cea de-a doua ediţie, desfăşurat, în perioada 30 septembrie- 4 octombrie, a debutat luni la Sala Maximilian de la Casa de cultură a sindicatelor. Invitat special este actorul şi regizorul buzoian Dan Puric, care a deschis festivalul cu conferinţa „Teatrul meu”.
Festivalul Teatrului Românesc „Chișinău pentru Buzău”, ediția a II-a, a debutat luni, la Sala Maximilian. Timp de 5 zile, trei superproducții ale Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău vor fi montate pe scena sălii de spectacole. Invitatul de onoare al festivalului este cunoscutul actor şi regizor Dan Puric, buzoian de origine. Într-o conferinţă de presă, organizată înaintea deschiderii oficiale a evnimentului cultural, artistul s-a arătat încântat de invitaţia făcută de organizatori.
La rândul său, primarul Constantin Toma a declarat că festivalul de la Buzău este un adevărat regal de teatru, aflat la cea de-a doua ediţie
Teatrul Naţional “Mihai Eminescu” din Chişinău va prezenta trei spectacole: “Filumena Maturano sau divorţ în stil italian”, “Carnavalul”, după I.L.Caragiale şi “Dosarele Siberiei”, iar Compania “Dan Puric” – spectacolul “Aceşti români fantastici”. Festivalul este organizat de Primăria municipiului Buzău, în colaborare cu Teatrul Naţional din Chişinău.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ