A ÎNCEPUT INVAZIA CĂPUȘELOR! Au fost semnalate deja cinci cazuri

0
47

Primele raze de soare, primele grătare, primele cazuri de muscături de căpuse. Nici nu am scăpat bine de frig că în parcuri sau în zonele turistice au apărut căpusele. Pot transmite boala Lyme astfel ca medicii le recomandă buzoienilor care au fost muscati să se prezinte de urgentă la spital.
Mulți dintre buzoieni s-au bucurat de weekend. Temperaturile au crescut ușor, iar sărbătoarea de Florii a fost o bună ocazie pentru plimbări în parc sau grătare la la iarbă verde. Din nefericire, căldura venită după ploile de săptămâna trecută a favorizat apariția căpușelor. Odată cu acest fenomen s-a dat startul oficial al prezentărilor la spital.
Reprezentanții Spitalului Județean Buzău recomandă tuturor celor care au fost mușcați de căpușe să se prezinte de urgență la medic.
Căpușele sunt cunoscute în mediul medical pentru că transmit Boala Lyme sau “Boala cu 1000 de fețe” numită așa din cauza marii varietăți de simptome pe care le poate dezvolta și care pot duce la confundarea sa cu alte maladii. Este o boală infecțioasă cu afectare sistemică produsă de o bacterie transmisă omului prin înțepătura unor căpușe infectate. Cu cât boala este tratată mai repede, la scurt timp după înțepătura de căpușă, cu atât șansele de vindecare sunt mai mari. În caz contrar, se poate ajunge la o borelioză diseminată, cronică, cu afectări articulare, cardiace, oftalmologice și neurologice cronice.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ