A ÎNCEPUT OPERAŢIUNEA „FOC DE ARTIFICII”

0
52

Poliţiştii buzoieni au demarat una dintre operaţiunile specifice perioadei sărbătorilor de iarnă. „Foc de artificii” este complexul de activităţi ce vizează comerţul cu materiale pirotehnice, în scopul prevenirii şi de combaterii a oricăror evenimente negative, precum rănirile, incendiile sau distrugerile de bunuri, generate de depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice.
Efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău desfăşoară activităţi de verificare a modului de respectare a dispoziţiilor legii privind regimul materiilor explozive. Acţiunile poliţiştilor buzoieni se înscriu în ansamblul de măsuri întreprinse la nivel naţional în vederea prevenirii şi combaterii evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice în perioada sărbătorilor de iarnă 2019 – 2020.
Activităţile au scopul de prevenire şi de combatere a oricăror evenimente negative, precum răniri de persoane, incendii sau distrugeri de bunuri, generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice. Poliţiştii atrag atenţia că cei care încală legislaţia în domeniu, riscă amenzi usturătoare, sau chiar pedepse cu închisoarea.
Astfel, orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an, aceeaşi pedeapsă fiind prevăzută şi în cazul comercializării articolelor pirotehnice din categoriile 1 şi P1 către persoanele cu vârsta sub limita prevăzută de lege, adică 16 ani, precum şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.Pe lângă consecinţele pe care le vor suporta în plan legal în cazul nerespectării legislaţiei în domeniu, buzoienii trebuie să fie conştienţi de pericolul la care se expun atunci când folosesc articole pirotehnice din categoria celor interzise de lege. Poliţiştii reamintesc faptul că toate articolele pirotehnice sunt imprevizibile şi periculoase. Din acest considerent, folosirea lor necesită control şi supraveghere, dar şi responsabilitate sporită în ceea ce ţine de respectarea condiţiilor esenţiale de securitate.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ