A început perioada reducerilor…sau a păcălelilor? Protecția Consumatorilor verifică rafturile cu îmbrăcăminte

0
40

Perioada reducerilor este așteptată de consumatorii din toată lumea, comercianții organizînd adevărate sesiuni de shopping. Și buzoienii s-au obișnuit în ultimii ani sa beneficieze de reduceri la produsele pentru care ar fi plătit un preț mult mai mare în afara perioadei de soldări. Trebuie menționat faptul că această practica de reducere a prețurilor la unele produse este reglementată prin lege, iar perioada și modul de a vinde prin soldare trebuie să fie respectate. Perioadele de reducere a prețurilor sunt stabilite în perioada 15 ianuarie-15 aprilie inclusiv, pentru produsele de toamna-iarnă și 1 august – 31 octombrie, pentru produsele de primăvară-vară. O dată cu primul sezon al reducerilor au debutat și primele controale ale comisarilor Protecției Consumatorilor Buzău.
Produsele care pot fi supuse soldarii sunt articolele de îmbrăcaminte, încălțămintea și articolele de sport-turism, precum și alte produse stabilite în categoria celor sezoniere. Perioada reducerilor este și perioada păcălelilor în plasa cărora cad consumatorii. Experiențele cîștigate de către autorități de-a lungul anilor trecuți au arătat că magazinele nu respectă de cele mai multe ori legea. Omit să informeze clienții despre data reducerilor și produsele supuse soldării, promoțiile anunțate nu se refletă în prețul de vînzare și cel mai grav cresc prețurile la mărfuri înainte de reduceri.
Patronii magazinelor care nu respectă legislația și induc în eroare consumatorii pot risca amenzi usturătoare întrucît fapta este asimilată unei înșelăciuni. Totodată Protecția Consumatorilor are posibilitatea de a le ridica autorizația de funcționare.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ