A ÎNCEPUT SĂPTĂMÂNA PATIMILOR! Preoții fac apel la o pregătire sufletească

0
43

Este săptămâna Mare, ultima din postul Pastelui si totodată cea mai aspră. Preotii spun că pentru a simti bucuria pascală trebuie să ne pregătim în aceste zile atât sufletul, cât si trupul. Sa fim smeriti si sa participam la slujbele speciale, Deniile.
Săptămâna Mare sau cea a Patimilor are menirea de a pregăti credincioșii pentru Înviere. Preoții spun că pentru a simți bucuria pascală trebuie să ne pregătim în aceste zile atât sufletul, cât și trupul.
În biserici se vor oficia în fiecare seară Deniile, slujbe prin care credincioşii se pregătesc pentru sărbătoarea Paștelui. Fiecare zi are o semnificaţie aparte, în care credincioşii rememorează evenimentele din ultimele zile din viaţa pământească a lui Iisus Hristos, înainte de Înviere. Totodată și pentru noi, credincioșii, aceasta ar trebui să fie o săptămână a patimilor.
Pentru acest an, preoții din Buzău ne sfătuiesc să fim mai atenți la gesturile noastre, să nu fim trădători și mai ales să nu fim ipocriți.
În această săptămână se face curățenie generală în casă, în curte, se mătură, se repară gardurile, se curăță gunoiul, se spală perdelele și mobilierul, se șterg geamurile, se aerisesc toate hainele, așternuturile și covoarele.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ