A ÎNCEPUT SĂPTĂMÂNA TEATRULUI TÂNĂR

0
63

Săptămâna teatrului tânăr, eveniment cultural ajuns la cea de-a 6 ediţie, a dobândit anul acesta statutul de festival. Experienţa acumulată în ediţiile anterioare a creat premisele unei abordări variate a unor piese clasice şi contemporane ce aduce în prim-plan noua generaţie de artişti.
Un eveniment dedicat tinerilor se află în plină desfăşurare, zilele acestea, la Teatrul „George Ciprian”. „Săptămâna Teatrului Tânăr”, ajunsă la a 6 ediţie, aduce în prim- plan noua generaţie de artişti, într-un maraton cultural, sub forma unui festival de teatru.
Publicul buzoian, iubitor de teatru, este aşteptat la ediţia de anul acesta cu un program variat.
Festivalul Săptămâna Teatrului Tânăr se desfăşoară perioada 10-16 noiembrie. Majoritatea spectacolelor sunt realizate de studenți de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” București, sub îndrumarea profesorilor de actorie sau regie. În selecție se află, însă, și producții de la Teatrul „George Ciprian”, Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești și din mediul independent, toate semnate de regizori și scenografi tineri. De la Shakespeare la texte contemporane românești sau străine, piesele sunt abordate într-o viziune proaspătă. Biletele costă 25 lei (preț întreg) sau 15 lei (preț redus, pentru elevi) și se pot procura de la sediul teatrului, de la Agenția Teatrală aflată la Galeriile de Artă sau online, pe site-ul teatrului.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ