A început școala… din nou

0
23

397 de școli și-au deschis porțile pentru elevi
397 de unități de învățământ din județul Buzău aflate în localități în care rata de incidență a cazurilor COVID este sub 3 la mie au fost deschise, chiar dacă nu se respectă procentul privind vaccinarea cadrelor didactice. Inspectoratul Școlar Județean a anunțat că sunt așteptate și testele antigen pentru elevi.
Învățământul în județul Buzău se desfășoară în funcție de trei scenarii. Inspectoratul Școlar a anunțat deschiderea a 397 de școli ca urmare a noilor măsuri luate la nivelul ministerelor Sănătății și Educației. Totodată alte câteva zeci de unități de învățământ rămân închise iar elevii sunt nevoiți să participe la cursuri online.
Pe parcursul săptămânii sunt așteptate să ajungă la Buzău și testele antigen pentru elevi. Cel mai probabil fiecare unitate de învățământ va decide cum va efectua testările sau dacă acestea vor fi făcute acasă de către părinți.
Sindicatele din Educație s-au opus ca testarea elevilor să se efectueze de către cadrele didactice având în vedere că nu sunt pregătite, nu au în atribuții procedura și duce pe de altă parte la întreruperea cursurilor la clase.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ